bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
 
 
: Home :       : Iudaism :       :Budism :       : Mahomedanism :       : Altele :       : Resurse :      
 

:: Religiile lumii::

: Istoria crestinismului
: Iudaism
: Budism
: Mahomedanism
: Istoria datei pascale

:: Religiile lumii::

: Your Link
: Your Link
: Your Link
: Your Link
: Your Link

:: Your Catagory ::

: Your Link
: Your Link
: Your Link
: Your Link
: Your Link
: Your Link
: Your Link
: Your Link
: Your Link
: Your Link

:: Link To Us ::

1 Corinteni, 13

1 Chiar daca as vorbi în limbi omenesti si îngeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zânganitor.
2 Si chiar daca as avea darul prorociei, si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa încât sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.
3 Si chiar daca mi-as împarti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
4 Dragostea este îndelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mândrie,
5 nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se mânie, nu se gândeste la rau,
6 nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,
7
acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.
8 Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfârsi; limbile vor înceta; cunostinta va avea sfârsit. 9 Caci cunoastem în parte, si prorocim în parte;
10
dar când va veni ce este desavârsit, acest "în parte" se va sfârsi.
11
Când eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc. 12 Acum, vedem ca într-o oglinda, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea fata în fata. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin.
13
Acum dar ramân aceste trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea

 

 
 

 

 

  • Ferice de cine citeste, si de cei ce asculta cuvintele acestei proorocii si pazesc lucrurile scrise în ea! Caci vremea este aproape !" - Apoc.1,3
  • "Aceste cuvinte sunt vrednice de crezare si adevarate. Si Domnul, Dumnezeul duhurilor proorocilor, a trimis pe îngerul Sau sa arate lucrurile, care au sa se întâmple în curând."- Apoc.22,6
  • "Tu, însa, Daniele, tine ascunse aceste cuvinte, si pecetluieste cartea, pâna la vremea sfârsitului. Atunci multi o vor citi si cunostinta va creste." - Daniel 12,4

IMPORTANTA STUDIULUI PROFETIILOR BIBLICE


Daniel si Apocalipsa sunt doua carti surori ale canonului biblic, singurele carti realmente apocaliptice ale Sfintei Scripturi, ale caror subiecte leaga într-un continuum organic cele doua testamente. În ciuda dificultatilor aparente sau reale pe care le ridica limbajul adesea cifrat al acestor profetii, Daniel si Apocalipsa sunt carti inteligibile, al caror mesaj poate fi înteles, în principiu, chiar si de cel mai lipsit de cultura. Cei care cunosc Biblia mai bine, au avantajul de a întelege mult mau mult din tezaurul acestor profetii, deoarece în ele se reflecta problematica si imagistica celorlalte carti biblice.

Daniel si Apocalipsa nu sunt singurele carti profetice ale Bibliei, dar profetiile lor ocupa un loc special în scrierile sacre, fiind clasificate ca "apocaliptice" si având urmatoarele caracteristici:

  • Viziuni si vise în care apar fiinte ceresti care transmit mesaje sau explica simboluri.
  • Mesaje transmise prin simboluri, prin imagini fantastice foarte impresionante si expresii criptice.
  • Serii de descoperiri care redau în mod succesiv evenimente istorice majore, încununate de evenimentele finale care sunt în special accentuate.
  • O viziune cosmica, universala a marii lupte.
  • Elemente vizuale si verbale împrumutate din toate celelalte forme biblice de previziune.
  • O combinatie de vorbire figurata si obisnuita care impune atentie deosebita cititorului.
  • Descoperirea unor evenimente viitoare precise si nu generalitati vagi sau profetii conditionate.

Atât Daniel cât si Apocalipsa au fost scrise în exil si sunt întotdeauna încurajatoare pentru poporul lui Dumnezeu care traieste în aceasta lume în conditii de exil. Iisus Si-a început misiunea vestind împlinirea timpului prezis de Daniel. Apostolii, în special Pavel si Ioan, fac aluzie la profetiile sale. De-a lungul secolelor întunecate, credinciosii s-au orientat dupa profetiile lui Daniel si ale lui Ioan. Marea Reforma din Occident s-a sprijinit pe ele.